ALLIN > lifestyle > העיקר הבריאות > פותחים שבוע בריא: קציצות ללא גלוטן, ביצים וטיגון

פותחים שבוע בריא: קציצות ללא גלוטן, ביצים וטיגון

פותחים שבוע בריא: קציצות ללא גלוטן, ביצים וטיגון

אתם הולכים לעבודה או ללימודים או אפילו לטיול עם הילדים… חושבים על מה ניקח איתנו לאכול… ומה הדבר הראשון שרובנו נעשה? סנדוויץ' !!!

הצורך בנישנוש קיים כמעט אצל כולנו. אצל רוב האנשים "סגירת הפינה" היא עם לחם כדי להרגיש שובע. היום, אני רוצה להפתיע אתכם בנישנוש מסוג אחר, משביע, לא פחות ובריא הרבה יותר. קבלו מתכון לקציצות ללא ביצים וללא קמח:

 קציצות תרד/ חוביזה/ מנגולד ודלעת אפויות

זמן הכנה: כ-15 דקות להכנת העיסה

זמן אפייה: כחצי שעה

מצרכים:

כוס כוסמת ירוקה שהושרתה 6-8 שעות נשטפה וסוננה מהנוזלים

כ-150 גרם דלעת מגוררת / ניתן להחליף בבטטה

1 קישוא מגורר

חבילת תרד טרי או צרור חוביזות טריות חתוך לרצועות

כוס כרישה חתוכה לרצועות דקות או 2 בצלים חתוכים לפרוסות דקות ועברו טיגון קל בשמן קוקוס

3 שיני שום כתושות

2-3 כפות שמן זית לשימון התבנית

תבלינים:

כף חוויאג' למרק

כפית כמון

מלח ים אטלנטי ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן הכנה:

טוחנים במעבד מזון את הכוסמת יחד עם התבלינים עד שנהיית עיסה דביקה ואחידה.

מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה גדולה לאחר שהכל הפך לעיסה אחידה משמנים תבנית במעט שמן זית ובידיים רטובות יוצרים קציצות.

מכניסים לתנור/ לטוסטר אובן בחום של 180 מעלות ל-15 דקות כל צד.

 

נ.ב

לא תאמינו אבל גם את הקציצות הטעימות האלו אפשר לאכול בזמן תהליך ניקוי רעלים. לפרטים על תוכנית ניקוי ניתן ליצור קשר.

מאת: שרון פלג, נטורופתית והרבליסטית קלינית | צילום: freepik

בפייסבוק: שרון פלג – אנרגיה לחיים בריאים
peleghealth@gmail.com
050-5290600

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

Comments are closed.

תפריט