ALLIN > lifestyle > העיקר הבריאות > פותחים שבוע בריא – ארטיקים טבעיים וטעימים!

פותחים שבוע בריא – ארטיקים טבעיים וטעימים!

Popsicle and lemon on a blue background

Popsicle and lemon on a blue background

"קיץ בא ושוב זה חם.."
חודשי הקיץ החמים כבר ממש כאן
והילדים (וגם אנחנו) רוצים ארטיקים והרבה
רובינו כבר יודעים על כמויות הסוכר, השומנים הרווים
השומנים המוקשים והחומרים המשמרים החבויים
בארטיקים, גלידות, שלגונים וכו'
אך הצורך לקרר את גופינו במשהו
מתוק וקריר עדיין קיים ואין צורך לוותר
לחלוטין על ההנאה הבלתי מעורערת הזו.

אז הנה החלטתי לשתף אתכם בשני מתכוני גלידות
פשוטים להכנה בריאים טעימים וגם…אחלה דרך להכניס
פירות לתזונת הילדים וגם לשלנו.
אז אפשר לאכול גלידה
ולא רק שהיא לא תזיק לנו
אלא אפילו נזכה להרבה
מינרלים וויטמינים
כמו: אשלגן, ברזל, סידן
וויטמיני B.

 הנה מתכון מנצח לימי הקיץ החמים:

גלידה טבעית ובריאה
זמן הכנה: כ- 10 דקות
זמן הקפאה: כ- 7 שעות

מצרכים:
2 בננות
4 תמרים
כף טחינה גולמית/ שקדיה (חמאת שקדים) (לא חובה)

אופן ההכנה:
לטחון הכל בבלנדר
להכניס למקפיא לכמה שעות.
* לשמור בקירור- נשמר במקפיא לאורך זמן

ארטיקים במקפיא | צילום שרון פלג

מצרכים לרוטב שוקלד טעים ובריא:
חצי כוס חמאת שקדים (שקדיה)
3-4  כפות אבקת חרובים או אבקת קקאו טבעי נא (לא קלוי)
3 כפות מייפל טבעי טהור/ סילאן ללא תוספת סוכא
כפית תמצית וניל טבעי (לא חובה)
מעט מים אם צריך  (עדיף שלא)
אפשר להוסיף שבבי שקדים/ או אגוזים/ קקאו ניבס.

אופן הכנה:
לערבב הכל בתוך קערית ולשפוך באהבה מעל הגלידה

מתכון לארטיק במרקם קליל יותר:
לקחת פרי מכל סוג (מנגו, מלון, אבטיח, אפרסק)
לטחון בבלנדר ללא תוספת מים ולהקפיא
(ניתן לערבב כמה פירות יחד )
לחלק למנות בכוסות עם מקל (כמו פעם)
או בכל מתקן להקפאת ארטיקים ביתיים.

מאת: שרון פלג, נטורופתית והרבליסטית קלינית | צילום: freepik

בפייסבוק: שרון פלג – אנרגיה לחיים בריאים
peleghealth@gmail.com
050-5290600

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

Comments are closed.

תפריט