ALLIN > תרבות > מסעדות ומתכונים > השף שגב משה משיק בר יפני בהוד השרון

השף שגב משה משיק בר יפני בהוד השרון

השף שגב משה משיק בר יפני בהוד השרון

בימים אלו משיק השף שגב משה את "ניהון נו–בה, שגב בר יפני" בהוד השרון, אשר נולד לאחר כשנתיים של סקרנות, מחשבה ולמידת תרבות האלכוהול והקולינריה היפנית. על אף שלמשה קבוצת מסעדות גדולה בפריסה ארצית מזה שנים, זוהי הפעם הראשונה שהוא פותח בר עם חוויית בילוי לילית על טהרת המטבח היפני. הבר ייפתח מדי יום החל מהשעה 18:00 ועד לשעות הקטנות של הלילה.

לדבריו, "לאחר הביקור האחרון שלי ביפן לפני כשנתיים חזרתי מלווה בהתרגשות קולינרית שלא נתנה לי מנוח. המטבח היפני המורכב והכל כך מדויק, ביחד עם האווירה של חיי הלילה המדהימים בטוקיו – הביאו אותי למסקנה כי לראשונה בקריירה שלי אני רוצה לפתוח בר יפני. זהו אתגר אדיר ומרגש מבחינתי כיוון שמדובר בכניסה לתחום חדש".

תפריט האלכוהול ב"ניהון נו-בה, שגב בר יפני" נחלק לארבע קטגוריות: קוקטיילים, סאקה, יין לבן, יין אדום ובירות, ומציע סוגי סאקה שונים, וויסקי יפני וקוקטיילים ייחודים על בסיס ליקר תה מאצ'ה ויוזו, לצד תפריט האוכל אשר כולל מנות יפניות קטנות באינטרפרטציה של השף, דוגמת סשימי וסושי, בסגנון ה"שרינג" (חלוקה) למרכזי השולחן, אשר יוגשו לאורחים במקצבים שונים בהתאם לכמות הסועדים ולרצונם. תפריט האוכל נחלק לשלושה חלקים: מנות ראשונות, סושי, סושי צמחוני ומנות חמות.

"ניהון נו-בה" עוצב בהשראת ברי האוכל החמים ביותר בטוקיו ובניו יורק, על ידי השף עצמו. הוא שוכן בסמוך למסעדת "שגב קיטשן גארדן" במתחם שרונים בהוד השרון, בחלל חשוך וסגור המעניק אווירה אינטימית. במרכז החלל מוצב בר אלכוהול גדול אשר המבלים יושבים בשולחנות סביבו ומכיל כארבעים מקומות ישיבה.

בין הקוקטיילים הבולטים בתפריט:

נקאנו יוזו – נקאנו, ליקר מתובל בהדר יפני, סאקה ניגורי ועלי נענע. מוגש קפוא (55 ש"ח)

קג'ושימה ליצ'י – וויסקי יוואי יפני, ליקר ליצ'י, דיסראונו אמרטו ליים ונקטר מנגו (55 ש"ח)

מאצ'ה סוי – שילוב של תה יפני עדין "מאצ'ה", חלב סויה, תזקיק אורז יפני ונגיעות מי ורדים (57 ש"ח)

ניגורי אומפון – סאקה ניגורי "לא מסונן" ומתובל בשזיפים, מנדרינות וסירופ אננס (59 ש"ח)

בין המנות הבולטות בתפריט:

אינארי ספיישל – דג לבן / סלמון / טונה, סטיקי רייס עטוף באצה עם ספייסי בטטה, מנגו וכוסברה ברוטב סרירצ'ה וטוביקו (49 ש"ח)

סשימי סלמון / דג לבן / טונה – טוביקו, חלמון שליו, רוטב פונזו, סלט גזר, קולורבי ובוקצ'וי (69/79 ש"ח)

סושי רול צלוי באש גלויה – דג לבן / סלמון טופ צלוי באש גלויה, אבוקדו, נורי וסויה (71 ש"ח)

סושי רול אננס טונה – אננס טרי, טונה אדומה, אבוקדו, רוטב סויה ומלפפון (71 ש"ח)

טונה צרובה – בריאב סויה ליים, קראנץ תפו"א וקרם בטטה (79 ש"ח)

מאת: מערכת אול אין | צילום: עידן ירדני

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

Comments are closed.

תפריט